Kurzy vaření

Indonéska kuchyně není jen smažená rýže

Kurzy vaření získávají mezi turisty na Bali čím dál více v oblibě. Kulinářské centrum Bali se nachází v Ubudu. Kurzy pořádaji některé restaurace ve vyhrazených prostorách. Recepční na hotelu by Vám měli být schopní kvalifikovaně poradit. Krom vaření se zde můžete učit i tvorbě sladkostí, pralinek a čokolády. Populární je návštěva kávových plantáži a manufaktur na výrobu čokolády. Získané znalosti můžete později využít i doma při přípravě exotických pokrmů. Většina surovin je již možné nakoupit i v ČR.

  • Naučte se vařit skvělé místní polévky, které můžete připravit i doma
  • Zajímavá úprava vepřového s rýží
  • Jednoduchá a chutná vegetariánská jídla - Gado Gado a Cap Cay
Kurzy Vareni Na Bali
Kurzy Vaření Na Bali

Kde najít kurzy vaření

Za poslední roky se rozšířila nabídka kurzů a lekcí, kde vás místní kuchaři s bohatými zkušenostmi zasvětí do tajů přípravy tradiční stravy.
Ostrov Bali má hned několik míst, kde se vyhlášené kuchyni můžete naučit. Mezi hlavní centra gastronomie na Bali patří především město Ubud, Seminyak, Sanur nebo Nusa dua.
Zde můžete nalézt hned celou řadu škol s nabídkou kurzů zaměřených na nejrůznější kategorie v přípavě pokrmů. Nahlédnete pod pokličku kuchařů, kteří dokonale ovládají přípravu balijske kuchyně a s typickými pokrmy.

NÁŠ TIP

Zkuste kurzy vaření v Ubudu. Je zde rozšířené používaní organicky vypěstovaných surovin. Navštivte farmu s restaurací Sari Organic v rýžových polích nad Ubudem

Kurzy Vaření Na Bali

Jaké pokrmy se naučíte

Indonéská kuchyně pracuje hlavně s rýží a se spoustou koření. Velmi populární je citronová tráva, chili omáčka sambal, využití lilku a arašídová omáčka. Základem většiny pokrmů je rýže, připravená na sladký nebo slaný způsob. Pro balijsou kuchyni je typická celá řada velmi aromatického koření jako je zázvor, muškátový oříšek, kurkuma nebo koriandr. Chutově si přijde na své jak milovník pálivého jídla, tak i ten, který zrovna neholduje chili nebo samballu, který je extrémně pálivý a z chili se připravuje.

  • Babi Gulig - vepřové s rýži a pálivou omáčkou
  • Nasi Goreng - tradiční smažená indonéská rýže
  • Gado Gado, Cap Cay - vegetariánské pokrmy
  • Soto Ayam - skvělá kuřecí polévka
  • různé druhy kari - kombinace thajské a indonéské kuchyně
Kurzy Vaření Na Bali

Jak takový kurz probíhá

Většina kurzů má za cíl seznámit vás s tradiční balijskou kuchyní, s pestrou paletou chutí a ingrediencí. Naučítě se připravit místní pokrmy pod vedením zkušených kuchařů. Začnete tím, že společně vyrazíte na trh, kde se naučíte rozpoznat a vybrat si ingredience z bohaté nabídky čerstvých surovin. Po návratu si společně vypijete čaj nebo kávu a kuchař vás seznámí pokrmem, který budete připravovat. Seznámíte se jak postupovat při přípravě zvoleného menu, jak připravit všechny ingredience a jak správně ochutit svůj pokrm tak, aby byl k nerozenání s tradiční nabídkou. Zároveň si odnesete nejdůležitější poselství - radost a zábavu z přípravy jídla, která se nese celým kurzem.

Garant destinace

Ada Tzoneva specialistka na Bali a Indonésii vám ráda poradí

+420 737 958 960
+420 226 633 912
indonesie@ckgo2.cz

Zkuste něco odlišného - třeba pralinky

Stále více přibývá také míst, kde si můžete vyzkoušet a naučit přípravu velmi netradičních a moderních pochutin, které nejsou pro Bali typické, ale kulisa ostrova jim přidává na exotické chuti.
Například v Uforia Chocolate Factory vás naučí přípravu čokoládových pralinek.
Můžete si prohlédnout kavové plantáže - oblast Kintamani, nebo a návštívit tradiční výrobu soli v Kusambě.

 

často kladené otázky

Více otázek