Vízum Bali

Vízum Bali a Indonésie

Vízum do Indonésie - existují dva typy víz podle délky plánovaného pobytu. Od 10. 6. 2015 jsou pro občany České a Slovenské republiky zrušena vstupní víza při pobytu v Indonésii do 30 dnů, tato víza nelze prodloužit. Kromě 30denního víza je zde i druhá možnost - vízum na 60 dní. Vízum na 60 dní je zapotřebí vyřídit předem na Indonéském velvyslanectví v Praze.

  • Vízum na Bali a do Indonésie je zdarma při pobytu do 30 dnů.
  • Je zapotřebí pas platný min. 6 měsíců po návratu z Bali, nejméně dvě volné stránky v pase, zpáteční letenka.
  • Dlouhodobé vízum je za poplatek na Indonéské ambasádě.
víza indonésie
Vizum Bali Indonesie

Vízum Bali, Indonésie na letišti

Občané ČR a SR nepotřebují víza pro vstup do Indonésie do 30ti dnů pobytu.  Cestující, kteří 30denní vízum do Indonésie potřebují, si je mohou vyřídit ihned po příletu nebo připlutí na všech mezinárodních letištích nebo mezinárodních přístavech. Budete potřebovat pas platný po dobu min. 6 měsíců od návratu z Bali. Turisté musí vstoupit do Indonésie přes některé s následujících míst:

  • letiště: Hang Nadim (Batam),Juanda (Surabaya), Kualanamu (Medan), Ngurah Rai (Bali), Soekarno-Hatta (Jakarta)
  • přístav: Batam Center (Batam), Sekupang (Batam), Sri Bintan Pura (Tanjung Pinang), Tanjung Uban (Tanjung Uban)

NÁŠ TIP

Využijte získání víz na Bali zdarma na letišti nebo si o víza zažádejte dopředu na Indonéské ambasádě. Nenechávejte prodloužení víz na Bali na poslední chvíli. Poplatek za každý den nad platnost vašich víz je 300 000 Rupií za každý následující den navíc.

Vízum – vyřízení na velvyslanectví Indonésie v Praze

Pro pobyty do 60 dnů lze vyřídit turistické vízum na ambasádě Indonésie v Praze a trvá to pouhé 3 pracovní dny. Žadatel se musí dostavit osobně. Pro získání víza je zapotřebí předložit následující dokumenty:

  • vyplněnou žádost s jednou barevnou fotografii
  • pas platný po dobu minimálně 6 měsíců od plánovaného vstupu do země
  • rezervaci nebo kopii zpáteční letenky do Indonésie
  • itinerář cesty v angličtině (pouze pro vízum na 60 dní)
  • prokázat dostatek finančních prostředků na celý pobyt v Indonésii (např. výpis z účtu) a to minimálně ve výši 2 500 USD, případně odpovídající částku v českých korunách (pouze pro vízum na 60 dní)

Garant destinace

Ada Tzoneva specialistka na Bali a Indonésii vám ráda poradí

+420 737 958 960
+420 226 633 912
indonesie@ckgo2.cz

Vizum Bali Indonesie

Ceny víz do Indonésie vyřízené na velvyslanectví

Adresa: Velvyslanectví Indonésie v Praze, Velvyslanectví Indonéské republiky

Nad Buďánkami II/7
150 21 Praha 5-Smíchov

  • Tranzitní vízum 400 Kč
  • Jeden vstup 1000 Kč
  • Vícenásobný vstup 2000 Kč

informace@indonesia.cz, www.kemlu.go.id/prague, Tel: +420 257 214 388 Fax: +420 257 212 105

NÁŠ TIP

Chcete zůstat na Bali více než 30 dní a nemáte 60denní víza? Při vstupu přímo na letišti můžete získat měsíční víza za 35 USD, které je možné za poplatek o další měsíc prodloužit. Buď vás čeká úřednické martyrium nebo si najděte vízového specialistu přímo na Bali za poplatek od 600 000 rupií.

 

často kladené otázky

 

Chceme na Bali zůstat déle než 1 měsíc, co máme dělat?

Zaplaťte při vstupu do Indonésie za víza jednorázový poplatek 35 USD a pobyt si můžete prodloužit o další měsíc.

 

Chceme se na Bali přestěhovat a žít tu delší dobu, jak s vízy?

Na Bali a v Indonésii jsou kanceláře, které Vám zajistí prodloužení víz na tak dlouhou dobu jak budete potřebovat za poplatek.

 

Můžu získat pracovní víza na Bali?

Ano, ale je to nesmírně náročné a nákladné. 99 procent cizinců na Bali volí pololegální cesty, jak zde pracovat, resp. podnikat. Jestliže plánujete podnikat v Indonésii ve větším měřítku, pracovní víza určitě budete potřebovat. POZOR, tzv. business viza vás neopravňují na Bali legálně pracovat. Jestliže Vám to někdo bude tvrdit, nemluví pravdu.

 

Co tedy doporučujete?

V případě, že chcete být na Bali dlouhodobě, prověřte si služby několika migračních agentů. Poté zvolte toho s nejvíce referencemi. V případě, že budete na Bali bez víza, připravte se, že budete za každý den bez víza platit pokutu 300 000 IDR za jeden den.

Více otázek